Güçlü odalar için işbirliği

KTEZO Başkanı Mahmut Kamber ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri bugün (13.06.2017) KTSO Başkanı Mustafa Kaymak’a nezaket ziyaretinde bulundu. Her iki başkan da güçlü odalar için işbirliğinin önemine vurgu yaptı.

Ziyarette konuşan KTEZO Başkanı Mahmut Kamber, yeni yönetime ve başkana başarılar diledi. Başkan Mahmut Kamber, küçük bir ülkede yaşadığımıza dikkat çekerek, “Güçlü odalar için işbirliği ve dayanışma çok önemlidir. Ülkemizde ekonomik alanda faaliyet gösteren 3 büyük odanın birlikteliği ülke kalkınması için büyük önem taşımaktadır” diye konuştu.

Mahmut Kamber, KTEZO hakkında da bilgi vererek, “Şu anda çıraklık okulumuzda 350 öğrencimiz var. Ülkemizdeki ara ve teknik eleman açığına yönelik olarak faaliyet gösteriyor. Buradan çırak ve kalfalar mezun oluyor. Ayrıca çeşitli dallarda yetişkinlere yönelik eğitimlerimiz de var. En önemlisi, mezunlarımızın belgeleri uluslararası geçerliliğe sahip. 7 yılda 500 mezun verdik ve neredeyse tamamı işyerlerinde çalışıyor. 2 bin öğrenci kapasiteli yeni okulumuz tamamlanmak üzere. Önümüzdeki eğitim döneminde faaliyete geçecek” dedi.

KTSO Başkanı Mustafa Kaymak ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Oda olarak diğer odalarla işbirliğine ve güç birliğine hazırız. Benim hedeflerim arasında odaları sıkı bir işbirliğine sokmaktır. Yapılacak çok işimiz olduğuna inanıyorum” diye konuştu.

esnaf ziy