Başkanın Özgeçmişi

Untitled-1

Kıbrıs Türk Sanayi Odası Başkanı Ali ÇIRALI

Ali Çıralı, 700'e yakın üyesi olan, KKTC'nin kar amacı gütmeyen en büyük sivil toplum örgütlerden biri olan Kıbrıs Türk Sanayi Odası'nın Başkanıdır.

Evli ve 2 çocuk babası olan Ali Çıralı 8 Aralık 1949'da Baf'da doğmuştur. Orta ve Lise eğitimini Baf Kurtuluş Lisesinde bitirdikten sonra, lisans öğrenimini Orta Doğu Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nde tamamlamıştır.

Lisans öğretiminin ardından, iş hayatına 1975 yılında Sanayi Holding bünyesinde makine mühendisi olarak başlayan Çıralı, 2 yıl Avustralya'da yine plastik üzerine çalışmıştır. Kuzey Kıbrıs'a döndükten sonra yeniden profesyonel hayatına başlamış olup, 1992 yılında kurduğu, Lefkoşa Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan Çıralı Plastik Fabrikası Direktörlüğü'nü yürütmektedir.

Çıralı, 1995 yılında seçildiği KTSO Yönetim Kurulu Üyesi ve YK Saymanı görevlerinin ardından, 2009 yılında Oda'ya Başkan olarak göreve gelmiş ve Mayıs 2013'de yapılan seçimlerde üçüncü kez Başkan seçilmiştir.